Pozor na motory s nadmernou spotrebou oleja – ktoré to sú?

Tento problém dokáže poriadne zvýšiť prevádzkové náklady...


Spotreba oleja je nekončiaca téma, ktorá sa netýka len starších áut, ale tiež tých, ktoré nedávno zišli z výrobnej linky. Staršie vozidlá trpia týmto problémom najmä pre tesnenia, ktoré za roky svojej práce stratili svoju účinnosť. Medzi nimi sú však aj motory, ktoré trpia až príliš vysokou spotrebou oleja a hoci je to pre niektorých šoférov banálna záležitosť, tento problém dokáže poriadne zvýšiť prevádzkové náklady.



Volkswagen 1,9 TDI

Tento motor je populárny najmä medzi mladšími šoférmi, pre jeho jednoduchú dostupnosť a nízku spotrebu paliva. Práve tento motor však pre svoju „nesmrteľnosť“ trpí na opotrebené tesnenia, ktoré sú príčinou vysokej spotreby motorového oleja.


Volkswagen 1,8 TFSI

Tento motor bol používaný napríklad v Audi A4 a pri jeho výrobe neboli použité práve najkvalitnejšie tesniace krúžky. Ich výmena je však finančne náročná a pre bezproblémovú prevádzku je potrebné stav oleja často kontrolovať.


Nissan 1,5 a 1,8 16V

Aj napriek tomu, že Japonci vyrábajú kvalitné motory, občas sa proste chybička stane. Rovnako je to pri štvorvalcových motoroch Nissan 1,5 a 1,8 16V, ktoré trpia na nekvalitné piestne krúžky. Ani ich výmena nemusí tento problém úplne odstrániť.


Opel EcoTec

Názov EcoTec mal pôvodne naznačovať ekologickosť tejto rady, no čas ukázal, že je to úplne naopak. Nejedná sa len o konkrétny motor, ale nadmernou spotrebou oleja trpí celý rad EcoTec - a to 1.0, 1.2, 1.4, 1.6, 1.8, aj 2.0. Motor priemerne spotrebuje 0,7L oleja na 1000km.


BMW 4,4 V8

Tento motor používaný v v modeloch BMW X5 a BMW X6 sa vyznačuje najmä svojim prehrievaním ale tiež spotrebou oleja. Tá sa môže vyšplhať až na 1 liter na 1000km.


Mazda RX8 1,3

Motor zaujímavý svojim výkonom aj napriek jeho objemu 1,3L. Aj tento motor sa však zaradil do skupiny najväčších žrútov motorového oleja a pre jeho správnu funkciu je potrebná jeho pravidelná kontrola a dolievanie.



Ak aj Vaše vozidlo patrí do tejto skupiny ,,žrútov motorového oleja" a zaujíma Vás cena piestnych krúžkov, vyberte vozidlo a zistite potrebné informácie:

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014