Alfa Romeo chystá niekoľko zásadných zmien. Bude Tonale hitom roka 2022?

Taliansky výrobca hovorí o viac ako trojnásobných nákladoch vo svojich fabrikách v porovnaní s automobilkami okolitých krajín. V nasledujúcich rokoch sa generálny riaditeľ Carlos Tavares pokúsi o ich výrazné zníženie a naopak, bude bojovať sa zvýšenie výnosov. Ako to plánuje dosiahnuť?

Nie je žiadnym tajomstvom, že vývoj nových automobilov si žiadna veľké množstvo finančných prostriedkov. Či už sa jedná o menej známe alebo svetové značky, každý nový model si žiada značné množstvo financií pre začatie jeho sériovej výroby. Najmä taliansky výrobca hovorí o viac ako trojnásobných nákladoch vo svojich fabrikách v porovnaní s automobilkami okolitých krajín. V nasledujúcich rokoch sa generálny riaditeľ Carlos Tavares pokúsi o ich výrazné zníženie a naopak, bude bojovať sa zvýšenie výnosov. Ako to plánuje dosiahnuť?

V prvom rade sa očakáva výnos z predaja troch nových softvérových platforiem, ktoré v moderných vozidlách umožňujú aktiváciu rôznych príplatkových funkcií. To znamená, že zákazník si kúpi nové vozidlo a v prípade dodatočného príplatku za niektorú z vybraných funkcií ju môže mať bez nutného servisného zásahu a to len vďaka menšej úprave prednastaveného softvéru vozidla. Ďalším krokom k šetreniu finančných zdrojov by mala byť zmena systému samotného predaja vozidiel. Podľa riaditeľa automobilky Alfa Romeo sa budú nové vozidlá vyrábať na objednávku. To znamená, že s výrobou sa začne až keď bude mať konkrétne vozidlo zaručeného kupujúceho. Aktuálny podiel vozidiel vyrobených na objednávku činí približne 40% no v najbližších rokoch je cieľom kompetentných dosiahnuť dvojnásobok, pretože žiadne z vyrobených vozidiel by nemalo stáť na odstavnom parkovisku dlhšie ako 90 dní. Odvaha im teda zaručene nechýba a to ešte nehovoríme o stanovovaní cien za vozidlá. Alfa chce z každého predaného vozidla vyplácať dohodnutú čiastku konkrétnemu predajcovi, to znamená, že konečnú cenu by určovala sama automobilka a nie predajca.

Stane sa Alfa Romeo Tonale hitom?

Podľa rôznych internetových diskusií nemožno poprieť, že model Tonale je jedným z najočakávanejších vozidiel budúceho roka. V poradí druhý crossover talianskej spoločnosti bude k dispozícii so spaľovacími motormi a zároveň pôjde o jej prvý plug-in hybrid. Spaľovací motor

bude poháňať prednú nápravu a elektromotor zadnú bez potreby použitia kardanového hriadeľu. Množstvo presných variácií zatiaľ známe nie je, nakoľko sa hovorí o benzínovej aj naftovej pohonnej jednotke, rôznych umiestneniach a využitiach elektromotorov, rôznych výkonoch aj šesť či sedem stupňových prevodovkách. Na tabuľky s ponúkanými možnosťami si ešte budeme musieť nejaký čas počkať.

Zatiaľ je známe len toľko, že prvé maskované kusy už brázdia ulice a ich testovací jazdci dolaďujú posledné detaily. Je najvyšší čas, keďže výroba Alfa Romeo Tonale sa spustí na prelome februára / marca a najneskôr v júni sa očakáva bezproblémová dostupnosť u všetkých predajcov. Či tento model zažije skutočne minimálne taký úspech, aký už dnes zažíva vo všetkých internetových diskusiách, je len otázkou času.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014