Aj bez hromady peňazí môžeš jazdiť na Bugatti.

Stačí ti zváračka a kilá laminátu.

O tom, že spoločnosť Bugatti sa svojou pozíciou medzi svetovými značkami stala ešte väčším fenoménom ako kedykoľvek predtým nemožno pochybovať. Svojou aktuálnou firemnou politikou a víziami prekonávať nedosiahnuteľné ciele a limity, si získala náklonnosť aj nejedného zástancu klasických dobových áut. Ako to už ale pri podobných ikonách býva, splnenie si sna v podobe niektorého z modelov Bugatti vyžaduje buď obrovské šťastie alebo prežiť niekoľko životov a šetriť. Pre tých zručnejších je tu však aj tretia možnosť. Stačí vlastniť zváračku, množstvo laminátu, jeden zbytočný motor a mať kopec voľného času.

Aj bez profesionálneho náradia Stačí asi tak rok. Približne toľko trvala chalanom z Vietnamu výroba vlastného „luxusného“ kúsku. Je pravdou, že ich najnovší dokončený projekt má s originálom len veľmi málo spoločného, no vďaka videu ktoré uverejnili možno vidieť, ako takáto práca prebieha od úplných základov až po prvú jazdu so skompletovaným vozidlom. Najväčšou výzvou bola určite tvorba samotnej karosérie, ktorá si vyžadovala hodiny a hodiny modelovania tvarov z hliny a následne bol na jej dokončenie použitý laminát. Rám vozidla spolu s veľkým množstvom podvozkových komponentov vznikal za pochodu priamo na mieste. Žiadne profesionálne stroje ani výroba dielov s presnosťou na milimetre vďaka použitiu počítača. Bežné dielenské náradie a samozrejme zváranie bez masky, ideálne v šľapkách. Nie všetci si tak predstavujú ideálny výrobný proces, no evidentne to funguje.

Originál je len jeden

Ani od dlhotrvajúceho projektu nemožno očakávať, že bude od originálu na nerozoznanie. Hoci boli použité farby ktoré originál vystihujú, množstvo nedokonalostí na karosérii ako aj nepresné dopasovanie častí vozidla sú na prvý pohľad zrejmé. To ale neznamená, že pri prejdení okolo vás by ste automaticky poznamenali že sa jedná o fake a ďalej by ste mu nevenovali pozornosť. Táto dielňa má za sebou už viacero podobných projektov, vrátane repliky Ferrari 488 GTB, z ktorého majiteľ predával na ulici melóny. Videá nemajú byť príkladom toho, ako možno jednoducho sfalšovať originál. Ide o ukážku schopností bežných ľudí s minimom náradia no maximom odhodlania.

Akákoľvek výroba plagiátov za účelom predaja je trestným činom, preto tieto vozidlá slúžia čisto pre zábavu ich zhotoviteľov. Z minulosti

poznáme prípady, kedy bol podobný projekt určený na predaj falošných vozidiel luxusných značiek za účelom ich legalizácie v bežnej premávke. V tomto prípade je to však zbytočné riešiť a keďže je lepšie raz vidieť ako sto krát počuť, pozrite si záznam celej výroby, v

ktorom vás títo majstri prevedú kompletným zhotovením vlastného Bugatti.



Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014