Cybertruck – milovaná aj nenávidená novinka zožala veľký úspech

Dôvodom môže byť aj nízka platba za rezerváciu vozidla, ktorá činí len 100 dolárov...


Najnovším počinom vizionárskej automobilky Tesla sa stal Cybertruck, ktorý vo svete vzbudil veľké množstvo protichodných názorov. Ide o vozidlo budúcnosti ktoré ste si buď pri prvom pohľade zamilovali alebo ho okamžite znenávideli. Nič medzi asi nie je. Každopádne dizajnovo odlišný model zožal úspech minimálne v množstve predobjednávok, ktorých je do dnešného dňa viac ako štvrť milióna a neustále narastá. Dôvodom môže byť aj nízka platba za rezerváciu vozidla, ktorá činí len 100 dolárov a v prípade premyslenia si kúpy bude možné ju zrušiť. Čím si Cybertruck získal takúto pozornosť?



V prvom rade jednoznačne dizajnom, ktorý sa nepribližuje k ničomu doteraz známemu. Vyzdvihnutá bol najmä pevnosť karosérie, ktorá má zvýšiť ochranu pasažierov, k čomu neodmysliteľne patria aj bezpečnostné sklá. Tie sa pri prezentácii vozidla podarilo oceľovou guľou rozbiť, ihneď sa však spustila diskusia, či to nebolo spravené schválne práve pre vyšší dosah prezentácie. Internet je najsilnejšie médium a je dosť možné, že práve touto formou sa rozhodlo marketingové oddelenie dostať Cybertruck k širšiemu publiku, kto vie... Každopádne, na výber sú tri verzie ktoré sa od seba líšia dojazdom, zrýchlením a pohonom nápravy a maximálnou nosnosťou:


·       Single Motor – Pohon zadnej nápravy / dojazd +400km / 0-100 – 6,5sek

·       Dual Motor – Pohon všetkých kolies / dojazd +480km / 0–100 – 4,5sek

·       Tri Motor – Pohon všetkých kolies / dojazd +800km / 0-100 – 2,9sek


Údaj o výške dojazdu je len odhadovaný, nakoľko zadná časť vozidla je pokrytá solárnym panelom, ktorý dobíja batériu. Ďalšou veľkou zaujímavosťou a tiež lákadlom je cena, ktorá začína na približne 36 000€ za základný model s jedným motorom.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014