Týchto 10 vecí, by určite nemalo chýbať v batožinovom priestore tvojho auta.

V kufri tvojho auta odporúčame voziť o niečo viac vecí, ako je bežná výbava...

Jazdíš autom pravidelne? V tom prípade sa ti už určite minimálne raz stalo, že ťa prekvapila neočakávaná situácia a ty si si musel v tom najnevhodnejšom momente poradiť s jej vyriešením. Pre takýto prípad odporúčame nosiť v kufri svojho auta o niečo viac vecí, ako je bežná výbava.


Povinná výbava vozidla

Nenazýva sa povinnou len tak pre nič za nič. Okrem toho, že dokáže pomôcť v krízovej situácii, je jej neprítomnosť vo vozidle pokutovaná. Odporúčame preto skontrolovať či je kompletná a v akom stave sú jej jednotlivé prvky.

https://www.autodielygafa.sk/categories/povinna-a-bezpecnostna-vybava-114463


Sada náradia

Nakoľko sa vozidlo skladá z množstva mechanických prvkov, nejaká tá porucha sa z času na čas proste objaví. Čo je v takomto prípade väčšou výhrou, ako mať pri sebe spratnú sadu náradia, s ktorou môžeme v rámci našich schopností drobné poruchy odstrániť.

https://www.autodielygafa.sk/products/gola-sada-14-27-dielna-2111858


Štartovacie káble

Hoci sa zídu najmä majiteľom áut s naftovým motorom v zimných mesiacoch, situácia, pri ktorej akumulátor stratí kapacitu na rozbeh motora môže nastať kedykoľvek. Stačí zabudnúť na vypnutie svetiel, ponechať si zapnuté rádio popri práci a komplikácia je na svete.

https://www.autodielygafa.sk/products/startovacie-kable-600a---4m-2552475


Motorový olej

Ako sa hovorí, dnes už aj autá vychádzajúce z výrobnej linky majú tolerovanú spotrebu motorového oleja. Nakoľko ide o jednu z najdôležitejších prevádzkových kvapalín, pri rozsvietení kontrolky je už príliš neskoro na cestu na najbližšiu čerpaciu stanicu. Mať pri sebe pre istotu litrové balenie dokáže v mnohých situáciách zachrániť deň.

https://www.autodielygafa.sk/categories/motorove-oleje-96231


Tlakomer na pneumatiky

Príručný merač tlaku pneumatík dokáže odvrátiť všetky pochybnosti v prípade, kedy začíname polemizovať o poškodení niektorého z dielov podvozku na základe čudného správania auta počas jazdy. Navyše jeho preventívne odmeranie a následné dorovnanie predlžuje životnosť pneumatík a chráni pred predĺžením brzdnej dráhy v čase núdzového brzdenia.

https://www.autodielygafa.sk/products/tlakomer-75-bar-pg-75-bar-2552106



Autopoistky

Zlyhala niektorá časť výbavy vozidla? Z ničoho nič sa vyplo autorádio? Vo väčšine prípadov je vinníkom práve poistka, ktorá už síce nie je súčasťou povinnej výbavy, no mať pri sebe zopár kusov pre prípad núdze určite nie je na škodu. Zvlášť keď je možné opravu vykonať za pár minút, niekoľko centovou položkou.

https://www.autodielygafa.sk/products/autopoistky-10ks-blister-standard-2551774


Autožiarovky

Nosiť vo svojom batožinovom priestore náhradné žiarovky môže pomôcť s urýchleným riešením v prípade vypálenia jedného zo stretávacích svetiel. Polícia síce na tento druh poruchy maximálne upozorní, no dokonale osvetlené vozidlo je najmä otázkou bezpečnosti.

https://www.autodielygafa.sk/categories/ziarovky-a-vybojky-96222


Kvapalina do ostrekovačov

Otázkou bezpečnosti je tiež bezproblémový výhľad z vozidla. V zimných mesiacoch trpí čelné sklo nadmerným znečistením kvôli posypovej soli a v lete zasa kvôli hmyzu. Môcť si sklo na dlhej ceste raz za čas opláchnuť je niekedy na nezaplatenie.

https://www.autodielygafa.sk/categories/kvapaliny-do-ostrekovacov-96246


Ťažné lano

Ani ťažné lano už nepatrí do kategórie povinnej výbavy vozidla, no mať ho pre každý prípad po ruke sa naozaj vyplatí. Všetci sme už zažili situáciu v ktorej nám pomohlo pri odtiahnutí vozidla do najbližšieho autoservisu alebo pri vyťahovaní z priekopy po vedľa zľadovatelej cesty.

https://www.autodielygafa.sk/products/tazne-lano-3t-4m-1910298


Hasiaci prístroj

Ako sa hovorí: Je lepšie ho mať a nepotrebovať, ako potrebovať a nemať. Vysoké letné teploty požiarom áut iba napomáhajú. Dôjsť k nim môže z dôvodu nedostatočného chladenia namáhaných komponentov (napríklad brzdového systému), alebo poruche na elektroinštalácii. V takomto prípade o výške škody rozhodujú sekundy a jeden príručný hasiaci prístroj toho pri včasnom použití dokáže zachrániť skutočne dosť.

https://www.autodielygafa.sk/products/praskovy-hasiaci-pristroj-gp-1-bc-bez-vesiaka-2554087

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014