Tipy na jazdu v horúcom počasí

Jazda v letných horúčavách si môže na vašom aute poriadne vypýtať daň...

Jazda v letných horúčavách si môže na vašom aute poriadne vypýtať daň, existujú však kroky, ktoré môžete urobiť, aby ste predišli problémom s vozidlom.

Dôležitosť údržby automobilov

Viete, že extrémna zima si môže na vašom aute vyžiadať daň, ale vedeli ste, že extrémne horúčavy môžu spôsobiť veľa aj na vašom vozidle? Okrem toho, že si nohy chcete prilepiť na kožené sedadlá, môže horúčava spôsobiť vodičom vážne problémy. S blížiacim sa letom je dôležité pripraviť sa na horúce počasie, ktoré vás čaká ďalej. Najdôležitejšou vecou, ​​ktorú musíte urobiť, aby ste zabránili problémom s horúčavou, je údržba vozidla.

Skontrolujte kvapaliny

Monitorovaním kvapalín v aute si v horúčavách môžete ušetriť veľa starostí. Medzi kvapaliny, ktoré by ste mali skontrolovať, patria:

  • Chladiaca kvapalina: Ak je hladina chladiacej kvapaliny / nemrznúcej zmesi príliš nízka, môže to spôsobiť prehriatie.
  • Motorový olej
  • Prevodová kvapalina
  • Brzdová kvapalina
  • Kvapalina posilňovača riadenia
  • Kvapalina do stierača čelného skla

Dajte skontrolovať pásy a hadice vášho auta

Ak ste odborníkom na automobily, môžete si sami skontrolovať pásy a hadice vo svojom vozidle. Intenzívne teplo môže spôsobiť prasknutie, pľuzgiere a ďalšie poškodenie vašich pásov a hadíc a bude pravdepodobne potrebné ich vymeniť.

Vymeňte batériu

Ak má vaše auto starú batériu, extrémne letné horúčavy môžu spôsobiť problémy. Aby ste sa vyhli nákladným opravám, stojí za to dať si otestovať alebo dokonca vymeniť batériu vášho automobilu - zaobstaranie novej batérie vás bude stáť menej, ako by bolo potrebné nechať opraviť vybitú batériu, ak by sa vám auto pokazilo.

Sledujte tlak v pneumatikách

Je dobré skontrolovať tlak v pneumatikách pri každej návšteve čerpacej stanice (alebo, ak vlastníte tlakomer v pneumatikách, môžete tak urobiť doma). Vaše pneumatiky sa skutočne roztiahnu, keď sú vystavené teplu. Ich udržiavanie na správnom tlaku zabezpečí, že vaše vozidlo nebude trpieť žiadnymi problémami.

Nechajte interiér vášho auta chladný

Správne množstvo chladiacej kvapaliny pre váš motor je nevyhnutné, ale v extrémne horúcich letných dňoch je tiež dôležité mať dostatočne chladný interiér vozidla, aby ste doň mohli skutočne vojsť. Predtým, ako horúčava udrie príliš silno, skontrolujte správne fungovanie klimatizačného systému. Ak má vaše vozidlo vzduchový filter v kabíne, nechajte ho skontrolovať (prípadne v prípade potreby vymeniť), aby ste zo svojho chladiaceho systému vyťažili maximum.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014