Tipy na bezchybné čistenie vášho vozidla

Ľudia často hľadajú najefektívnejší spôsob, ako umyť auto čo najlepšie...


1. Uistite sa, že vaše čistiace prostriedky sú určené pre automobily

Ľudia často hľadajú nákladovo najefektívnejší spôsob, ako napríklad umývať auto pomocou domácich čistiacich prostriedkov. Nakoniec však minú viac peňazí na nápravu škôd, ktoré spôsobili. Nízka kvalita výrobkov vedie k lacnej úprave. Vo svojej cenovej kategórii nájdete aj výrobky vysokej kvality, ktoré vylepšia vzhľad vášho vozidla.

Ak trváte na čistení svojho automobilu značkami pre domácnosť, nečudujte sa, že sa poškodia vaše tónované sklá, najmä ak výrobok obsahuje amoniak. Každý čistiaci prostriedok na automobily obsahuje prísady, ktoré sú špeciálne určené na riešenie konkrétnych problémov, ako sú napríklad chyby na kapote alebo prach z bŕzd na vašich zliatinových diskoch.

2. Na čistenie okien vozidla nepoužívajte amoniak

Mnoho čistiacich prostriedkov na sklo obsahuje amoniak, pretože je silný a ľahko čistí nečistoty a špinu. Mnoho automobilov má však tónované sklá, ktoré používajú lepiacu fóliu pripevnenú k sklu. Amoniak je taký silný, že dokáže odstrániť tónujúcu fóliu na oknách a má strašne vyzerajúce výsledky.

Pretože ste do tónovaných okien investovali slušné peniaze, budete sa chcieť uistiť, že vydržia. Špeciálne namiešané automobilové čističe skla bez amoniaku sa osvedčili ako veľmi účinné prostriedky na odstránenie nečistôt, mastnoty a zvyškov iného materiálu z vašich tónovaných okien a zrkadiel bez toho, aby ich poškodili.

3. Pred vyčistením vozidla najskôr produkt otestujte

Rôzne výrobky môžu reagovať odlišne s rôznymi automobilmi a rôznymi materiálmi. Keď vyskúšate akýkoľvek nový prostriedok na čistenie automobilov, najskôr ho vyskúšajte na nenápadnom mieste, až potom vyrazte do mesta s celým autom. Potom skontrolujte sfarbenie, poškodenie, štruktúru a prípadné ďalšie zmeny.

Napríklad čierny čistič kože môže odfarbiť béžové kožené sedadlá vášho vozidla. Pri prvom vyskúšaní produktu buďte mimoriadne opatrní.

4. Počas čistenia odstavte svoje auto v tieni

Pokiaľ je to možné, je najlepšie pri čistení držať auto ďalej od prírodných prvkov. Slnko môže niektoré výrobky príliš rýchlo vysušiť. Vďaka tomu sa môže znížiť čistiaca sila. Tým, že svoje auto nebudete mať v prírodnom prostredí, bude vaše auto dôkladnejšie vyčistené.

5. Čistite svoje auto dvakrát mesačne

Namiesto čistenia raz za pár mesiacov sa odporúča vykonať pravidelné čistenie. Odporúča sa, aby ste čistili pravidelnejšie, aby ste pri vypúšťaní zapečenej špiny vynaložili menej energie. Čistenie interiéru vozidla tiež zabráni hromadeniu hlbokých škvŕn a zápachu.

6. Používajte farebne odlíšené utierky z mikrovlákna

V ideálnom prípade by ste pri umývaní auta mali mať tri utierky z mikrovlákna v rôznych farbách, aby ste odlíšili ich jednotlivé použitia. Najlepší autori detailov vám povedia, že by ste mali používať rôzne utierky z mikrovlákna.

Napríklad by ste na karosériu vozidla nemali použiť rovnakú handričku ako na pneumatiky. Na pneumatikách je oveľa viac nečistôt, ktoré sa na nich hromadia a vyžaduje si vlastnú látku. Pre interiér vášho auta potrebujete tiež samostatnú handričku.

Musíte sa tiež ubezpečiť, že neutierate utierky z mikrovlákna bežnými bavlnenými predmetmi, pretože by sa v nich mohli hromadiť žmolky. Nezabudnite tiež na aviváž.

Pri podrobnom umývaní vozidla musíte byť trpezliví. Profesionálni detailisti sa s prácou neponáhľajú, pretože keby to robili, nevyzeralo by ideálne. Musíte prepracovať každú časť vozidla bez toho, aby ste museli robiť skratky.

Konečný výsledok dôkladného vyčistenia sa vždy vyplatí. Začnite zvnútra a postupujte smerom von. Dôvodom je to, že keď najskôr čistíte vonkajšok, niekedy sa nečistoty z vozidla dostanú do exteriéru, potom je potrebné znova vyčistiť vonkajšiu stranu. Keď vonkajšok vyčistíte, začnite zhora nadol.

Široký výber autokozmetiky pre každé auto nájdeš TU

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014