Športové podvozky D2 Racing sa stávajú veľkým hitom: Prečo?

Tento článok nie je určený pre ľudí, ktorí veria, že nálepkou na blatníku získajú o 30 koní viac. Je určený pre tých, ktorí vedia, že na aute nestačí iba jazdiť, ale treba sa oň aj poriadne starať.

Tento článok nie je určený pre ľudí, ktorí veria, že nálepkou na blatníku získajú o 30 koní viac. Je určený pre tých, ktorí vedia, že na aute nestačí iba jazdiť, ale treba sa oň aj poriadne starať. Poďme sa spolu bližšie pozrieť na tému športových podvozkov.


Čo je to podvozok auta a na čo slúži? 

Hovorí sa, že opakovanie je matkou múdrosti, tak začnime pekne od začiatku. Čo je to podvozok auta a na čo slúži? 

Ako už mnohí z vás vedia, podvozok, niekedy nazývaný aj rám (v angličtine frame) je konštrukcia, ktorá upevňuje všetky ostatné časti automobilu. V skutočnosti práve podvozok tvorí základ pre všetky ostatné komponenty vozidla. Hoci poznáme niekoľko druhov podvozkov, ich základ je takmer vždy rovnaký.

Podvozok je dôležitý hneď z hľadiska viacerých faktorov. Zohráva dôležitú rolu napríklad pri určovaní ťažných schopností, ale vie zlepšiť (ale tiež zhoršiť) správanie auta v rôznych situáciách.


Športové podvozky

V posledných rokoch sú čoraz populárnejšie športové podvozky. Tie sú iné najmä v tom, že sú pevnejšie, auto sa až tak nenakláňa a sú, samozrejme, stavané na vyššiu dynamiku.

Keďže takýto typ tuningu nie je práve najlacnejšou záležitosťou, mnohí autičkári riešia len čiastočnú úpravu podvozku, kedy nemenia celý rám, ale namontujú napríklad len samostatné športové tlmiče alebo v mnohých prípadoch pre zmenu športové pružiny.

Ak však uvažuješ nad tým, že by si svojmu autu doprial kompletný športový podvozok, určite zbystri pozornosť. V poslednom období si totiž čoraz väčšiu popularitu získavajú športové podvozky od firmy D2 Racing. Prečo?



Hitom sú športové podvozky od D2 Racing: Prečo?

Značka D2 Racing je preslávená, ako jeden z najväčších svetových výrobcov a dodávateľov komponentov do automobilov. V Holandsku, konkrétne v meste Harderwijk, sa nachádza ich sklad, odkiaľ sú všetky komponenty distribuované do celého sveta.

Spoločnosť D2 Racing vznikla v roku 1997, má viac než 200 zamestnancov a jej kapitál je na úrovni 20 miliónov amerických dolárov.

D2 Racing je v auto-moto kruhoch čoraz známejší svojou vysokou kvalitou komponentov a samotnými podvozkami. Všetky podvozky majú certifikát TUV, čo je certifikát potrebný pre montáž a schválenie použitia dielov na dané motorové vozidlo. Certifikát je používaný a schvaľovaný najčastejšie v Nemecku, Luxembursku, Belgicku ale aj v iných krajinách. Po montáži dielu, ktorého súčasťou je taký certifikát, je nutné sa dostaviť do testovacieho strediska TUV, ktoré kontroluje a zároveň schvaľuje prevedené modifikácie.

V tejto súvislosti je potrebné dodať aj to, že všetky podvozky D2 Racing sú vyrobené v súlade s normami ISO 9001:2008 (systém manažérstva kvality).


Náš tuningový sortiment sme rozšírili o športové podvozky D2 Racing


V čom sú iné, ako tie ostatné?

V prvom rade spoločnosť vyrába špeciálne podvozky pre potreby zákazníka. Aj preto najnovšie podvozky v ponuke od D2 Racing zahŕňajú hneď 4 rôzne triedy a to:

1 - Street

2 - Drift

3 - Circuit

4 - Sport


Vlastný pretekársky tím

Firma D2 Racing je zaujímavá aj tým, že jej podvozky a všetky ich komponenty sú testované vlastným pretekárskym tímom D2 Racing. Takže si všetko najskôr sami vyskúšajú priamo na trati a následne tomu vedia prispôsobiť kvalitu a výkonnosť vyrábaných produktov.

Za zmienku určite stojí aj to, že v najlepšej driftérskej súťaži sveta, ktorou je japonská D1, až 80 percent jazdcov používa podvozky alebo iné komponenty od D2 Racing. Rozmýšľaš, že by si tiež chcel vytuniť svoje auto podvozkom od D2 Racing, prípadne by si si doprial len niektoré komponenty ako pružiny či tlmiče? Zisti viac na našom e-shope v kategórii športových podvozkov D2 Racing.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014