Si správny autičkár? Tým pádom by si mal mať vo svojej garáži týchto 10 vecí.

Každý správny milovník áut, by mal okrem ich využívania podniknúť aj nejaké kroky navyše

Každý správny milovník áut, by mal okrem ich využívania podniknúť aj nejaké kroky navyše. Napríklad taký základný servis alebo starostlivosť o karosériu by nemali byť výnimkou. Dnes si ukážeme 10 základných vecí, ktoré dokážu aj neskúseným mechanikom výrazne uľahčiť ich prácu a preto by nemali chýbať v žiadnej garáži.

Univerzálna sada náradia

Sada náradia by mala je základným vybavením každého motoristu. V prípade potreby akejkoľvek drobnej opravy nám dokáže pomôcť rýchlo a jednoducho tento problém odstrániť. Navyše ho v mnohých prípadoch často potrebujeme využiť aj v domácnosti. Mať po ruke šikovný kufrík obsahujúci rôzne kľúče, skrutkovače, gola sadu alebo kliešte nie je nikdy na škodu.

https://www.autodielygafa.sk/products/kufrik-s-naradim-86diel-2005001

Hydraulický zdvihák

Tento skladný pomocník dokáže byť užitočnejší ako sa na prvý pohľad zdá. Okrem toho že nám zabezpečí lepší prístup k spodnej strane auta, nám zároveň šetrí peniaze za servis. Už viac nie je problémom vymeniť si svojpomocne a rýchlo letnú sadu kolies za zimnú či vymeniť motorový olej.

https://www.autodielygafa.sk/products/hydraulicky-zdvihak-2t-1917775

Vaňa na olej

Keď už je reč o výmene oleja, ten predsa treba najskôr vypustiť, ale kam? Ideálne do 16 litrovej nádoby, ktorú možno využívať aj pri výmene ostatných prevádzkových kvapalín akými sú napríklad chladiaca či brzdová kvapalina. Vaňa má dostatočnú veľkosť a navyše disponuje aj praktickými držiakmi z odolného plastu. Je teda vhodnejším adeptom na takýto úkon, ako hľadať alternatívne riešenia v podobe plastových fliaš a podobne.

https://www.autodielygafa.sk/products/vana-na-olej-16l-1917715

Mazivo v spreji

Univerzálne mazivo v spreji je viac ako skvelým pomocníkom v mnohých prípadoch. Navyše ak vytvára neuveriteľne silnú a odolnú vrstvu filmu, odolávajúcu vysokým teplotám až do 290°C. Tiež dokáže účinne brániť pôsobeniu vody, soli a rôznych chemikálií. Tým zabraňuje tvorbe korózie na pohyblivých častiach a spojoch.

https://www.autodielygafa.sk/products/bg-498-hcf-waterproof-spray-lubricant-454g-2289068

Sťahovacie pásky

Ak to neopravíme olejom, opravíme to sťahovacími páskami. Minimálne jeden zväzok týchto praktických pomocníkov by v žiadnej garáži chýbať rozhodne nemal. Rýchle vytvorenie relatívne silného spoja, pomôcka pri potrebe podržať diel na mieste, prípadne dočasné uchytenie okolitých komponentov brániacich v práci. Možností využitia takýchto pások je naozaj nekonečne veľa.

https://www.autodielygafa.sk/products/spojovaci-material---stahovacia-paska-1907090

Ručná lampa

Vynikajúci pomocník pri práci na spodnej časti vozidla alebo hlboko v motorovom priestore. Ručné svietidlo s možnosťou polohovania a tiež

zavesenia dokáže pri práci najmä v ťažko dostupných miestach ušetriť veľa času. Rovnako šikovne pomáha aj pri kontrole opotrebenia

niektorých komponentov.

https://www.autodielygafa.sk/products/rucna-lampa-2286593

Dielenský vozík

Ako mať všetko doteraz spomenuté vždy v dosahu? Odpoveďou je manipulačný dielenský vozík, ktorý vďaka svojej nosnosti a pevným

kolieskam môže v niektorých prípadoch pomôcť aj s prenosom ťažších dielov auta. Množstvo úložného priestoru znižuje potrebu od auta stále odbiehať a tým šetrí váš čas.

https://www.autodielygafa.sk/products/dielensky-vozik--2287343

Leštička a brúska

Mať vo svojej garáži oscilačné náradie nie je nikdy na škodu. Z času na čas sa jednoducho nájde niečo, čo by potrebovalo poriadne obrúsiť. Výmenou kotúča na tomto multifunkčnom zariadení ho možno použiť zároveň aj ako leštičku. O dokonalý výsledok bez hrozby spáleného laku sa postará regulácia otáčok.

https://www.autodielygafa.sk/products/oscilacna-lesticka-a-bruska-2286612

Šampón s voskom

Keď už je reč o laku, na jeho pravidelnú údržbu tiež netreba zabúdať. Vždy by sme mali mať v našej garáži kvalitný autošampón, najlepšie s obsahom vosku, ktorý udrží karosériu nie len čistú, ale aj dostatočne chránenú pred vznikom korózie.

https://www.autodielygafa.sk/products/bodywork-shampoo-conditioner---sampon-s-voskom-1916309

Sada pre renováciu svetiel

Karoséria je už dokonale naleštená, je čas povenovať sa svetlometom. Zažltnuté svetlá nie len že pôsobia nepekným dojmom, v mnohých

prípadoch môžu významne znižovať viditeľnosť šoféra v tme, čo má priamy dopad na jeho bezpečnosť. Sada na ich renováciu dokáže tento problém jednoducho a rýchlo odstrániť.

https://www.autodielygafa.sk/products/sada-pre-renovaciu-zazltnutych-prednych-svetlometov-vozidiel-2110263

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014