Prichádza úplne nové BMW M2 – za príplatok aj s manuálnou prevodovkou.

Všetky nepodložené konšpirácie a fámy o plánoch jeho výroby boli oficiálne potvrdené a automobilka BMW predstavila dlho očakávaný nový model M2.

Všetky nepodložené konšpirácie a fámy o plánoch jeho výroby boli oficiálne potvrdené a automobilka BMW predstavila dlho očakávaný nový model M2. Hoci mnoho kritikov vývoja automobilky žiaden zázrak neočakávalo, výrobca zaručene prekvapil. Nová M2 má vyšší výkon, neočakávaný dizajn a dokonca bude v ponuke aj s manuálnou prevodovkou – avšak za príplatok.

Pohon BMW M2 2023

Ako štandard sa bude nové BMW M2 predávať s automatickou 8 stupňovou prevodovkou a 6 stupňový manuál bude dostupný len ako voliteľná výbava. Ak máte radi úplnú kontrolu nad vašim vozidlom a rozhodnete sa pre mechanickú verziu, priplatíte si približne 1200 €. Kam sa podeli tie časy, kedy sa platilo navyše práve za zložité elektronické mechanizmy. O pohon sa postará motor verzie S58, ktorý je súčasťou celého radu rodiny verzie M. Tentokrát však bude 3 litrový benzínový radový šesťvalec, preplňovaný dvoma turbodúchadlami vyladený na 453 konských síl pri 6250 otáčkach a ponúkne krútiaci moment 550Nm. Tento výkon je samozrejme prenášaný na zadné kolesá. Parametre bohate postačujú na zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy s automatickou prevodovkou a 4,3 sekundy s manuálom. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h a s balíčkom „M Driver’s Package“ na o niečo vyšších 285 km/h.

Dizajn BMW M2 2023

Vizuálna stránka vozila je skutočne podarená. Množstvo ostrých hrán, agresívny výraz aj postoj dávajú všetkým najavo, že sa nejedná o bežné rodinné vozidlo. Najväčším potešením pre všetkých odporcov nových dizajnov z dielne BMW sú predné ľadvinky primeranej veľkosti a treba uznať, že sa mu hodia. Čerešničkou na torte sú 19 palcové zliatinové disky vpredu a 20 palcové na zadnej náprave. Bohatou je tiež voliteľná výbava „Carbon“ ktorá obsahuje nadštandard, ako napríklad: sedadlá z uhlíkových vlákien, ktoré sú plne elektricky ovládateľné a vyhrievané, obloženie dverí z uhlíkových vlákien, špeciálne závodné pneumatiky a taktiež strechu z uhlíkových vlákien. A keď už sme pri tej streche, na výber bude k dispozícii aj verzia so strešným oknom. Zatiaľ čo v USA sa bude predávať ako štandard, u nás pôjde o voliteľnú výbavu. Čo sa týka farebných prevedení, nové BMW M2 bude dostupné v piatich rôznych farbách, z ktorých sú dve označené za exkluzívne - červená Toronto a modrá Zandvoort.

Cena a dostupnosť BMW M2

Predpokladaný dátum, v ktorom by mali prvé kusy zísť z výrobných liniek je odhadovaný na prvú polovicu roku 2023 a to konkrétne na máj. Cena základného modelu sa bude začínať niekde okolo 63 000 €.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014