Posledný Aventador oficiálne opustil továreň. Aké sú ďalšie plány automobilky Lamborghini?

Milovníci super športových a luxusných áut môžu len potvrdiť, že model Aventador od svetoznámeho výrobcu automobilov značky Lamborghini sa bezpochyby stal...

Milovníci super športových a luxusných áut môžu len potvrdiť, že model Aventador od svetoznámeho výrobcu automobilov značky Lamborghini sa bezpochyby stal takzvaným plagátovým autom našich snov. Kedysi nad našimi posteľami visel plagát vyobrazujúci legendárny Countach či Miuru, dnes zdobí pozadie našich obrazoviek mobilov a počítačov zväčša Aventador. Podľa mnohých sa jedná o to najkrajšie, čo kedy brány fabriky opustilo, no po jedenástich rokoch ich opúšťa už navždy. Čo tento model dostalo na pomyselný piedestál, aké rekordy má za sebou a ktorým smerom má automobilka v pláne pokračovať?

Lamborghini Aventador

Model Aventador bol po prvý krát predstavený na Autosalóne v Ženeve v roku 2011. Pútalo samozrejme pohľady mnohých zvedavcov a rovnako tak budúcich záujemcov. Práve vďaka nim sa o niekoľko rokov neskôr môže pýšiť titulom najpredávanejšieho modelu automobilky s motorom V12. Úplne posledný vyrobený kus - roadster s číslom 11 465 dostal žiarivo modrú farbu a bol dodaný svojmu novému majiteľovi do Švajčiarska, čím nadobro zakončil svoju éru.


Definitívny koniec modelu Aventador?

Zástupcovia automobilky sa vyjadrili, že tento krát sa už naozaj jedná o definitívny koniec jeho produkcie. Narážali tým na nepríjemnú situáciu požiaru nákladnej lode Felicity Ace, ktorá znehodnotila všetky posledné objednávky. Výroba preto musela byť po krátkom čase reštartovaná.

Budúcnosť automobilky Lamborghini

Mnoho ľudí si kladie otázku – akým smerom sa automobilka plánuje vydať? Dominancia SUV na svetovom trhu a rekordný úspech modelu Urus by mohol naznačovať akúsi zmenu smeru k výrobe prestížnych SUV. Hoci príchod ďalšieho extravagantného rodinného modelu nikto nepoprel, výrobca hovorí najmä o výrobe ďalších super športových bláznovstiev s 12 valcovým motorom.


Lamborghini motor V12

Najmodernejší, 6,5 litrový dvanásťvalec od Lamborghini, používaný aj vo verzii Aventador LP780-4 Ultimate, je momentálne tým najrozumnejším riešením pohonu nastávajúcich modelov. Výkon 770 konských síl pri 8500 otáčkach za minútu dokáže vozidlo zrýchliť z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy a ručička rýchlosti sa zastaví až na 355km/h.

Či už patríte k nadšencom danej kategórie áut alebo nie, Aventador je model, pri ktorom sa v každom človeku niečo záhadné pohne. Dlhých 11 rokov výroby, nezameniteľný agresívny dizajn či nespočetné množstvo modifikovaných verzií sú zárukou toho, že Aventador zostane ešte dlho v srdciach mnohých milovníkov hyper športových áut. A vlastne aj v srdciach všetkých ostatných.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014