Pick-up a 888 konských síl? Brabus v tom žiaden problém nevidí!

Ako už tradične, svoje schopnosti opäť predviedla firma Brabus, ktorá sa zaoberá zväčša...

Neprejde už hádam ani deň bez toho, aby sa internetom začala šíriť ďalšia a ďalšia extrémna prestavba niektorého z ikonických áut. Ako už tradične, svoje schopnosti opäť predviedla firma Brabus, ktorá sa zaoberá zväčša prestavbou už tak prémiových vozidiel značky Mercedes-Benz. Tento krát si posvietili na model AMG G63. Zmenili ho takmer na nepoznanie, pridali množstvo užitočných konských síl a nezanevreli ani na interiér. Toto je pickup s názvom Brabus P 900 Rocket Edition, ktorý stojí viac ako pol milióna eur!

Brabus P 900 – motor

O pohon tohto prerasteného monštra sa stará pôvodný motor modelu AMG G63. Osemvalec s objemom 4 litre bol ale zásadne upravený. Jeho objem bol zvýšený na 4,5 litra a firma vymenila sériový kľukový hriadeľ za kus svojej vlastnej výroby. K jeho lepšej práci dopomáhajú dve turbodúchadlá, ktoré vďaka softvérovej úprave dodávajú vyšší plniaci tlak. Samozrejmosťou sú tiež kované piesty a na mieru vyrobené špeciálne výfukové potrubie, zlepšujúce efektivitu prúdenia výfukových plynov von z motora. Touto kombináciou sa Brabusu podarilo zvýšiť sériový výkon o približne 311 konských síl a to na hodnotu rovných 888. A hoci váži takmer 3 tony a jeho aerodynamika ani zďaleka nepatrí k najdokonalejším, z 0 na 100km/h dokáže zrýchliť za 3,7 sekundy.

Brabus P 900 – karoséria

Upravená karoséria sa vyznačuje množstvom karbónových doplnkov, ako napríklad maska či spojlery a ďalšie drobné detaily. Tmavej farbe kontrastujú červené krídelká na nárazníkoch, priečky na maske alebo farebné okraje extravagantných diskov. Keď už je reč o diskoch, tie majú priemer 24 palcov a patria do skupiny takzvaných Aero diskov. Firma sa teda postarala o to, aby boli nimi upravené modely na cestách skutočne nezameniteľné. Niektoré z celkovo 10 takto upravených kusov dokonca dostali priehľadnú kapotu, aby bol 4,5 litrový motor s dvoma turbami na očiach všetkých obdivovateľov.

Brabus P 900 – interiér

Keď už úprava, tak kompletná! Preto nemožno zabúdať aj na už tak luxusný interiér. Úprava zahŕňala kompletné prečalúnenie všetkých možných častí vrátane sedadiel do exkluzívnej čiernej kože so vzorom Seashell Diamond. Aby kokpit dokonale ladil s exteriérom vozidla, množstvo častí dostalo červenú farbu. Volantu, výduchy ventilátora, pedále, kľučky, rámiky – červenú jednoducho nájdete všade.


Brabus P 900 – produkcia a cena

Ako bolo spomenuté, tuningová spoločnosť Brabus ohlásila iba 10 exkluzívnych kusov Brabus P 900 Rocket Edition. Každý z nich sa v istých častiach líši, aby neexistovali dva rovnaké kusy a keďže za exkluzivitu sa patrične platí, cena tohto vozidla sa začína na sume 650 000 €.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014