Odkiaľ pochádza skratka SUV?

Nie je žiadnym prekvapením, že skratka SUV sa spája s históriou značky...


Čo vo vás evokuje slovo SUV? SUV bolo vždy synonymom pre dobrodružstvo a slobodu, bez ohľadu na to, ako si slobodu a dobrodružstvo predstavujeme. Pojem SUV ako športové úžitkové vozidlo sa stalo súčasťou automobilového sveta, ale kto ho prvý definoval?

Nie je žiadnym prekvapením, že skratka SUV sa spája s históriou značky Jeep, kedy sa táto skratka v roku 1974 prvý krát objavila v katalógu prvej generácie modelu Cherokee. Od tej doby sa táto skratka používa a jej popularita vzrástla natoľko, že sa SUV stalo synonymum pre značku Jeep. 

Prvé SUV vozidla značky Jeep sú charakteristické zvýšenými a širšími podvozkami, pohonom všetkých kolies a odolnými interiérmi. Značka Jeep je bohatá na históriu, ktorá sa datuje už od roku 1942, teda do obdobia druhej svetovej vojny. Značka Jeep bola vždy tá, čo udávala trendy, či už ide o označenie SUV, ktoré zaviedla alebo jej nové, revolučné technológie. V polovici 80. rokov predstavila modely Wrangler a Cherokee, ktoré sa stali ikonami SUV a aj vďaka týmto modelom značka ukázala, že nie len že spĺňa najvyššie štandardy SUV, ale posúva mierku stále o niečo vyššie.

Tak čo? Ktoré SUV značky Jeep by ste si vybrali? Renegade, Compass, Cherokee, Grand Cherokee a Wrangler vedia, čo skrátka SUV znamená.

Zdroj: jeep.com

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014