Nemecký výrobca uviedol na trh bodykit, s ktorým aj Duster vyzerá ako luxusné SUV!

Ale...

V nedávnej dobe sa aj našimi sociálnymi sieťami začala šíriť fotografia, ktorá zachytávala úplne bežnú a dostupnú Daciu Duster. Avšak v tomto prípade jej karoséria pôsobila oveľa lákavejším dojmom. Výrazne rozšírené blatníky a nízko položená karoséria s agresívnym postojom si v okamihu získala množstvo fanúšikov aj medzi ľuďmi, ktorí by sa za bežných okolností nad touto značkou ani na moment nepozastavili. Dobrou správou pre majiteľov, prípadne budúcich majiteľov daného modelu je, že takúto úpravu si budete môcť už onedlho dopriať aj vy.

Dacia, teda dcérska spoločnosť výrobcu Renault, je vďaka ponuke svojich modelov stále veľkým hráčom na trhu nie len v Európe. V mnohých krajinách možno kúpiť novodobé „ľudové vozidlo“ s názvom Sandero, ako to najlacnejšie nové auto z predajne. Zväčša je teda prvou voľbou záujemcov o nové auto, ktorí si príliš nepotrpia na prebytočný luxus ani výnimočné systémy doplnkovej a bezpečnostnej výbavy. Skrátka je v ich záujme mať doma niečo, s čím by sa dopravili z bodu A do bodu B. Veľmi podobným prípadom je crossover Duster, ktorý sa podľa mnohých nelíši ničím iným ako veľkosťou karosérie. Jeho základná verzia, priamo úmerná predajnej cene sa naozaj nemôže pochváliť ničím extra výnimočným. S obrovskou zmenou všednej karosérie ale dokáže výrazne pomôcť spomínaný bodykit od nemeckej dizajnérskej spoločnosti Prior Design.

Čo tento kit ponúka?

• Široké lemy blatníkov

• Predný podnárazník

• Bočné prahy

• Zadný difúzor

• Zadné krídlo (za príplatok)

Koľko takéto extrémne vylepšenie môže stáť? Hoci sa výrobca pochválil dobrou cenou, ktorá skutočne v mnohých ohľadoch stojí za úvahu, treba si uvedomiť že tá pre dosiahnutie podobného výsledku nie je ani z ďaleka konečná. Samotný bodykit možno zakúpiť za 2 995€ a za príplatok 299€ dostanete aj krídlo na kufrové dvere. Stále je to ale len množstvo plastov, ktoré je potrebné namontovať, nalakovať a predstavenému dizajnu určite výrazne pomáhajú k „dokonalosti“ aj veľké disky kolies, znížený podvozok či dvojitá koncovka výfuku. To znamená, že za spomenutú základnú sumu nedostanete úplne hotový produkt ale len základ pre jeho tvorbu. Pre dosiahnutie podobného výsledku, aký ukazujú prezentačné fotografie, by si odhodlaný majiteľ mal pripraviť o niečo viac peňazí. A práve to môže byť pre väčšinu z nich problém.

Nemožno ani len diskutovať o tom, či Duster po takto zásadnom zásahu do karosérie vyzerá lepšie alebo nie. Ako sme ale spomenuli na začiatku, drvivá väčšina ich vlastníkov si práve toto vozidlo zadovážila z finančných dôvodov. Či ich nový dizajn osloví natoľko, aby doň investovali ďalšie tisíce sa uvidí, avšak výrobca Prior Design prišiel s marketingovým nápadom, ktorý určite zabezpečí vysoký predaj tohto kitu. K prvým 20 objednávkam pribalia plagát...

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014