Ferrari uverejnilo fotografiu svojho prvého SUV. Na trh príde už v roku 2023!

O SUV značky Ferrari sa už tiež dosť polemizovalo, hoci zväčša sa jednalo len o akési nevypočuté želania fanúšikov značky. Teraz je však všetko inak a Taliansky výrobca príde onedlho na trh s Ferrari Purosangue.

Nie je žiadnym tajomstvom, že segmentu SUV sa v posledných rokoch poriadne darí. Ich popularita je z mnohých pragmatických dôvodov naďalej na vzostupe a preto mnohé automobilky, o ktorých by sme to v minulosti skutočne netvrdili, prichádzajú na trh so svojimi luxusne ladenými SUV. Po dlhoročne úspešných modeloch Cayenne od Porsche prekvapil svet automobilov príchod exkluzívneho Lamborghini Urus. O SUV značky Ferrari sa už tiež dosť polemizovalo, hoci zväčša sa jednalo len o akési nevypočuté želania fanúšikov značky. Teraz je však všetko inak a Taliansky výrobca príde onedlho na trh s Ferrari Purosangue.

Prvá oficiálna fotografia

Po dlhodobých úvahách, ako by mohol takýto luxus na štyroch kolesách vo finálnej verzii vyzerať, spoločnosť Ferrari nečakane uverejnila fotografiu prednej časti. Na nej možno zachytiť veľmi úzke svetlomety s agresívnym dizajnom, aký k športovým autám skrátka patrí. Veľké otvory v nárazníku v kombinácii s vydutou kapotou napovedajú, že o pohon sa bude starať niečo naozaj výkonné. Ešte aby nie, keď výkon a elegancia patria k hlavným doménam značky. Obávať sa z niečoho prevratného zrejme nemusíme. Ferrari má predsa vo svojom portfóliu širokú škálu vysoko výkonných a dobre funkčných pohonných jednotiek, vrátane niekoľkých hybridných verzií. Čo sa pohonu týka, možno predpokladať, že pohon všetkých štyroch kolies bude štandardom. Predpokladať tiež možno aj to, že hlavný konkurent s býkom vo svojom logu to bude mať v akomsi pomyselnom boji o prvenstvo skutočne veľmi ťažké.

Kedy Purosangue predstavia?

Niekdajšie špionážne fotografie nám odhalili bežné proporcie Ferrari s motorom vpredu – teda vcelku nízko položenú karosériu s dlhou prednou časťou a krátkou zadnou časťou. Konkrétny dátum oficiálneho odhalenia modelu Purosangue zatiaľ zástupcovia spoločnosti neuviedli. Vieme iba toľko, že to bude tento rok. Na „rovnako“ presný dátum je naplánovaný aj začiatok výroby a predaja prvých kusov by sme sa mali dočkať v roku 2023.

Čo rozhodne?

Vo svete luxusu a prestíže dokážu častokrát rozhodovať maličkosti. Či Ferrari Purosangue zaujme, alebo sa týmto modelom nepodarí zosadiť z trónu Lamborghini je len otázkou času. Veľkú váhu v rozhodovaní bude mať predstavený finálny dizajn karosérie, škála možností výberu pohonnej jednotky a tiež kvalita a dizajn spracovania interiéru. Veríme, že každá z týchto častí je výsledkom práce tých najlepších návrhárov, ktorých Ferrari vo svojej spoločnosti má.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014