Energia, excelencia a empatia: V tomto duchu prináša spoločnosť TRW bezpečnostné komponenty pre vozidlá.

Viac ako storočná história spoločnosti Thompson Ramo Wooldridge, dnes len TRW, sa začala písať už v roku 1901. Dnes ju poznáme ako firmu, ktorá sa spája s bezpečnosťou a trvanlivosťou.

Do histórie automobilov sa spoločnosť TRW zapísala už krátko po jej vzniku, konkrétne v roku 1908, kedy vyrábala prvé drevené kolesá pre legendárny automobil - Ford Model T. O dvadsať rokov neskôr už vyrábala pre spoločnosť Ford dokonca aj parkovacie brzdy. Firma pôsobila v rôznych odvetviach, od automobilového až po vesmírny priemysel. Málokto to vie, no táto spoločnosť, ktorá sa dnes venuje primárne brzdným systémom a podvozkovým súčiastkam, vyrobila napríklad vesmírne sondy Pioneer 1 a Pionner 10.


Stále smerom vpred

V duchu inovácie a pokroku spoločnosť priniesla v 50. rokoch integrovaný posilňovač riadenia. V tomto desaťročí zároveň bola vedúcou spoločnosťou pri vývoji úplne prvej interkontinentálnej balistickej rakety, schopnej prekonať vzdialenosť prevyšujúcu 5-tisíc kilometrov. Táto raketa bola neskôr prerobená pre potreby projektu Mercury, čo bola misia, ktorá do vesmíru vyniesla prvého amerického astronauta. TRW stála tiež v čele vývoja rakety Titan, ktorá o niečo neskôr dostala do vesmíru aj druhého astronauta. Spoločnosť sa podieľala aj na vývoji motora pre pristávací modul programu Apollo, za čo si dokonca vyslúžila pochvalu americkej NASA.


Hlavne však TRW v 60. a 70. rokoch priniesla protiblokovací brzdový systém ABS a v 80. a 90. rokoch prišla so systémom ABS pre všetky štyri kolesá a systémom diaľkového bezkľúčového vstupu. V roku 2002 TRW odkúpila zbrojná firma Northrop Grumman. Automobilová časť spoločnosti v roku 2015 prešla pod koncern ZF Friedrichshafen. Dnes má tento podnik viac ako 140-tisíc zamestnancov pracujúcich v 230 pobočkách a to hneď v 40 krajinách sveta.


Ako už bolo spomenuté, pôvodná spoločnosť TRW vznikla v roku 1901 a vydržala takmer sto rokov, kým ju neodkúpila zbrojná spoločnosť Northrop Grumman. Z pôvodnej firmy vzniklo niekoľko ďalších korporácií, menovite The Aerospace Corporation, Bunker-Ramo a Experian. Bývalí zamestnanci TRW sa stali kľúčovými pri vzniku spoločností, medzi ktoré sa radí napríklad aj americká SpaceX, ktorá dnes stojí na čele prelomových objavov rovnako ako TRW v minulosti.


Dnes môžete v portfóliu spoločnosti TRW nájsť nielen brzdové systémy, ale aj diely riadenia a odpruženia, ktoré dodáva do prvovýroby. Produkty spoločnosti sú určené šoférom osobných vozidiel, úžitkových vozidiel a motocyklistom.


Čo nájdete v portfóliu spoločnosti TRW:

           •         Diely kotúčových a bubnových bŕzd

           •         Brzdovú hydrauliku

           •         Diely riadenia a zavesenia

           •         Diely pre úžitkové vozidlá

           •         Servisné náradie značky


Možno takou zaujímavosťou alebo bonusom na záver je, že TRW prináša produkty v kvalite OE, čo znamená, že sú vyrobené presne v rovnakej kvalite ako pôvodné diely, z ktorých bol automobil vyrobený. Diely s označení OE sa považujú za diely s najvyššou kvalitou vôbec, pretože výrobca musí dodržiavať pôvodné kvalitatívne špecifikácie vtedajších automobiliek.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014