Dodge odkladá predstavenie nových modelov na neskôr. Ich motory vybuchujú!

Zatiaľ čo mnohé automobilky meškajú s odhalením svojich modelov pre rôzne drobné nedokonalosti, Dodge sa potýka so zásadne väčším problémom...

V dobre neustáleho omielania a pretláčania moderných elektromobilov na pomyselný piedestál áut budúcnosti, je predstavenie nadupaných noviniek so srdcom poháňaným starým dobrým benzínom viac ako vítanou zmenou. Svetlo nádeje nám už nejaký ten týždeň predhadzuje výrobca jedných z najobľúbenejších „muscle cars“ Dodge. Podľa slov zástupcov automobilky má ísť o akési pripomenutie starých dobrých časov, kedy bola sila motora doprevádzaná hlasným bublaním, ktoré v človeku budilo zdravý rešpekt. Veľké plány sa však nezaobišli bez neočakávaných komplikácií a Dodge preto bude musieť veľkolepé predstavenie odložiť na neskôr.

Špeciálna edícia Dodge

Výrobca dodnes odhalil zatiaľ 6 špeciálnych edícií, akými sú napríklad Black Ghost alebo Swiger. Už teraz sa ale polemizuje o extrémnych číslach týkajúcich sa ponúkaného výkonu. Najrelevantnejšími úvahami je použitie motora s výkonom takmer 900 konských síl. To je o 200 viac ako edícia Hellcat z roku 2015 a dokonca viac ako zatiaľ najvýkonnejšia verzia Demon. Možno teda predpokladať že ako srdce auta poslúži niečo väčšie ako 6,2 osemvalec a pravdepodobne ho bude potrebné kŕmiť palivom E85.


Kedy bude nová séria predstavená?

V poradí siedma špeciálna edícia s názvom Last Call mala byť pôvodne odhalená už na podujatí SEMA show 2022. Kvôli vzniknutej situácii a zložitým mechanickým testom je žiaľ termín posunutý na neurčito. Generálny riaditeľ značky Dodge Timothy Kuniskis však presvedčivo tvrdí, že túto ikonickú sériu automobilov odhalí verejnosti najneskôr do konca aktuálneho roka.

Veľké pláne = veľké problémy

Zatiaľ čo mnohé automobilky meškajú s odhalením svojich modelov pre rôzne drobné nedokonalosti, Dodge sa potýka so zásadne väčším problémom. Ich motory doslova vybuchujú! Precízne testy, zahrňujúce stovky hodín trápenia pohonných jednotiek odhalili niekoľko slabín v prípade využívania nákladu konských síl naplno. Žiaľ, zrejme to bude daň za vysoké očakávania, no ako hovorí Timothy Kuniskis, radšej zničiť niekoľko motorov ich mučením v továrni, akoby malo prísť k jeho explózii ihneď po predaní zákazníkovi.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014