Cybertruck, Semi, Roadster 2. Prečo Tesla ešte stále nespustila ich výrobu?

Hoci sa na prvý pohľad môže mnohým zdať, že Elon spolu so zástupcami spoločnosti Tesla v posledných rokoch sľubujú viac akoby mohli splniť, pravdou je, že automobilke sa darí napredovať výrazným tempom.

Hoci sa na prvý pohľad môže mnohým zdať, že Elon spolu so zástupcami spoločnosti Tesla v posledných rokoch sľubujú viac akoby mohli splniť pravdou je, že automobilke sa darí napredovať výrazným tempom. Dôkazom toho sú miliardové investície do nových tovární v Texase a v Berlíne. Kam sa však podeli predstavené modely akými sú napríklad CyberTruck, druhá generácia Roadsteru alebo plne elektrický kamión Semi? To Elon Musk objasnil na podujatí Cyber Rodeo. Vyrábať sa vraj začnú už v roku 2023 v spomínanej Texaskej prevádzke, v ktorej je plánom zamestnať až 10 000 nových pracovníkov.

Tesla CyberTruck

Kto by zabudol na pompézne predstavenie niečoho, čo svojim dizajnom ohúrilo celý svet. Elektromobil s nepriestrelnou karosériou aj oknami sa stal hitom internetu takmer okamžite. Ťažko však povedať či práve nápadom, výstredným vizuálom a cenou alebo tým, čo všetko sa pri jeho úvodnej prezentácii pokazilo. To už našťastie zhltol čas, veď sa bavíme o roku 2019. Áno, už sú to tri roky od kedy automobilka prijala ohromné množstvo zálohových platieb za tento civilný tank. Začiatok výroby bol niekoľko krát odsunutý a preto bola otázka záujemcov, či sa svojich áut vôbec dočkajú, určite na mieste.

Tesla Semi a Tesla Roadster

Prvé, plne elektrické nákladné vozidlo značky Tesla, rovnako s druhou generáciou športovo ladeného modelu Roadster boli prestavené

dokonca už v roku 2017. Roadster je priam ikonou automobilky, nakoľko prvá generácia tohto modelu dostala azda najviac značku Tesla do povedomia verejnosti a možno povedať, že odštartovala jej dnešné celosvetové úspechy. V období medzi rokmi 2008 a 2012 sa vyrobilo len 2400 kusov s výkonom 248 a 288 konských síl. Druhá generácia sľubuje o niečo viac. Roadster 2 by mal prekračovať hranicu 1000 konských síl.

Nové mega továrne Tesla

Výstavbou nových továrni Tesla potvrdzuje, že to ešte v automobilovom priemysle neplánuje zabaliť. V Texaskej prevádzke Elon s kovbojským klobúkom na hlave na pódiu oznámil, že na tomto mieste uvedú do výroby viacero modelov. Medzi nimi aj Cybertruck, Semi, Model 3, Model Y a nový Roadster. Pre záujemcov a dlho čakajúcich zákazníkov teda svitlo nejaké to malé svetielko na konci tunela. Továreň v Berlíne by zasa mala zásobovať najmä európsky trh obľúbeným SUV modelom Tesla Y. To znamená, že už čoskoro by sme sa mohli dočkať preslávených „lunárnych“ vozidiel aj na našich cestách.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014