Aditíva: Prečo by si ich mal používať a aké majú výhody?

Aditíva do auta sa stávajú čoraz viac populárnejšie medzi majiteľmi motorových vozidiel. Tieto prídavné látky majú vysoký potenciál výrazne zlepšiť účinnosť, výkon a životnosť aj tvojho vozidla.

V tomto článku sa pozrieme na výhody, ktoré ti ponúkajú aditíva a pár príkladov, s ktorými problémami ti dokážu pomôcť.

Zvýšia výkon a vyčistia motor

Uhlíkové usadeniny môžu ovplyvniť spaľovanie paliva a obmedzovať výkon tvojho motora. Dekarbonizácia motora s použitím aditív pomáha odstrániť tieto usadeniny a obnoviť optimálny výkon motora. Čisté vnútro spaľovacieho priestoru a motorových komponentov zabezpečuje lepšiu odozvu motora, zvýšenú dynamiku a hladší beh.

Aditíva JLM dokážu účinne vyčistiť nový, ale aj viac jazdený benzínový či naftový motor. Znižujú emisie, riešia problémy s nepravidelnými otáčkami a zníženým výkonom. Dokážu znížiť emisie, a tak ti pomôžu prejsť emisnou kontrolou. 


 vyfuk_emisie.jpgBenzínový motor: JLM Petrol Extreme Clean neutralizuje fosfor až o 50%. Vďaka tomu bude tvoj katalyzátor čistejší a účinnejší. Nečistoty výfukového systému, zhoria pri teplote, ktorá je o 125 stupňov nižšia ako je bežná teplota. Vďaka tomuto dôjde k efektívnemu čisteniu benzínového turba a výfukového systému.

Naftový motor: JLM Diesel Extreme Clean účinné aditívum dekarbonizuje, rýchlo a efektívne čistí, obnovuje a udržuje v dobrej kondícií turbo, palivový systém, výfukový systém, filter častíc DPF a súvisiace komponenty. Pomôže ti znížiť emisie a prejsť emisnou kontrolou.

Znížia emisie

Aditíva do auta môžu tiež pomôcť znížiť emisie vyprodukované vozidlom. Niektoré aditíva obsahujú látky, ktoré pomáhajú lepšie spaľovať palivo a tým znižujú emisie škodlivých plynov, ako je oxid uhličitý a oxid dusičitý. Používanie aditív s cieľom znížiť emisie je prínosné pre životné prostredie a môže vám tiež pomôcť splniť prísne emisné normy.

Ochránia motor

JLM Bortec Oil Additive je najnovšia generácia keramickej prísady do motorového oleja. Tento bezpopolčekový produkt, ktorý je na báze esterového bóru a antioxidantov účinne minimalizuje trenie a oxidáciu v motore. Neobsahuje žiadne pevné častice a môže byť použitá do úplne nových áut aj do zaťažovaných motorov na zníženie trenia a opotrebenia.

DPF_filter.jpg

Pomôžu s čistením DPF filtra:

DPF (Diesel Particulate Filter) filter je dôležitou súčasťou moderných dieselových vozidiel, ktorý pomáha znižovať emisie škodlivých častíc. Tento filter sa však postupne začne zanášať a potrebuje pravidelnú údržbu a čistenie. Auto s DPF filtrom má vlastný systém, ktorý pravidelne vypaľuje DPF filter a čistí ho. Ak však jazdíš len krátke trasy po meste, výfukové plyny nedosiahnu požadovanú teplotu a regenerácia DPF filtra nemôže prebehnúť účinne. Jednou z účinných metód na udržanie DPF filtra vo výbornom stave je použitie aditív. 

S čistením ti môže pomôcť napríklad JLM Diesel Particulate Filter Cleaner. Ide o vysoko koncentrovaný čistič, ktorý dokáže úplne regenerovať tvoj filter už pri 300°C. Rieši problémy s nedobehnutou regeneráciu, rozsvietenou kontrolkou DPF. Tiež ti dokáže pomôcť, ak sa ti často zapína regenerácia DPF filtra.

ADBlue.jpg

Predĺžia životnosť AdBlue Kvapaliny

AdBlue kvapalina je neoddeliteľnou súčasťou moderných dieselových vozidiel s technológiou selektívnej katalytickej redukcie (SCR), ktorá pomáha znížiť emisie oxidu dusíka. Pri použití AdBlue kvapaliny je však veľmi dôležité zabezpečiť jej kvalitu a účinnosť.

Čistota a kvalita: AdBlue kvapalina musí byť čistá a vo vysokom štandarde, aby mohla účinne redukovať emisie oxidu dusíka. Avšak, časom môžu nečistoty, usadeniny ovplyvniť jej kvalitu. Používanie aditív do AdBlue kvapaliny je zárukou, že sa udrží jej čistota a kvalita.

JLM AdBlue Plus pomôže s čistením a zabráni tvorbe kryštálov v dávkovacom systéme AdBlue. Upraví kvalitu kvapaliny tak, aby sa dlhodobo zabezpečilo správne fungovanie systému AdBlue a SCR. To pomôže predchádzať strate výkonu a často následným nákladným opravám. Tiež pomôže znižovať penivosť kvapaliny pri nízkych teplotách. Vďaka pravidelnému používaniu predídeš nákladným opravám

Tatiana Korčušková
Zdroj jlmaditiva.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014