8 vecí, ktoré musíte mať ak vozíte dieťa v aute

Každý kto pravidelne absolvuje či už kratšie alebo nekonečne dlhé cesty s dieťaťom vie, že nie vždy je to jednoduché...

Dieťa v aute

Každý kto pravidelne absolvuje či už kratšie alebo nekonečne dlhé cesty s dieťaťom vie, že nie vždy je to jednoduché. Sú situácie, pri ktorých sa začne veľmi rýchlo nudiť a vám nezostáva nič iné, ako využiť všetky možné prostriedky pre jeho rozptýlenie. Prispôsobte dané miesto vo vozidle jeho potrebám a uľahčite tým cestovanie obom stranám :)


Pohodlie a bezpečnosť

Vybaviť vozidlo detskou autosedačkou je základným krokom každého rodiča. Malým pasažierom zabezpečuje nielen väčšie pohodlie, ale taktiež zohráva významnú úlohu v bezpečnosti. Výber tej ideálnej však môže dať poriadne zabrať, preto si prečítajte, ako správne vybrať detskú autosedačku a čo všetko je pri jej výbere dôležité zvážiť.

Výstraha pre ostatných

Každá cesta s dieťaťom na zadných sedadlách je o niečo pomalšia a oddanejšia bezpečnosti. Dajte preto vedieť aj ostatným účastníkom cestnej premávky formou oznamovacej tabuľky, že vaša miestami až prehnaná opatrnosť je na mieste.


Ochrana a spríjemnenie cesty

Pre ochranu pred slnečným žiarením môžete na zadných oknách použiť bočné clony. Tie okrem svojej primárnej ochrannej funkcie dokážu vďaka obľúbeným rozprávkovým postavičkám spríjemniť cestu každej ratolesti.


Neustály dohľad

Každý rodič má neustále nutkanie otáčať sa a kontrolovať, čo jeho dieťa počas jazdy robí. Takýto krok však výrazne narúša bezpečnosť prevádzky vozidla. Ideálnejším riešením je použitie prídavného interiérového zrkadla, vďaka ktorému budete mať neustály prehľad o situácii vzadu.


Pohodlie a zábava

Pohodlie dieťaťa je základom pre ničím nerušenú cestu. Pomôcť mu k tomu môže vankúšový golier v príjemne mäkkom detskom prevedení, ktorý sa navyše dokáže obratom premeniť na milú plyšovú hračku. Dostatok zábavy dieťaťa sa rovná väčšiemu sústredeniu na vedenie motorového vozidla.

Ochrana interiéru

Nech sa interiér svojho vozidla snažíte udržiavať v čistote akokoľvek, deťom na nej až tak nezáleží. Ideálnym riešením je prevencia, preto zabráňte znečisteniu zadnej časti predných sedadiel tematickou ochranou. Odolnú PVC podložku umiestnite jednoducho a rýchlo pomocou gumičiek a suchých zipsov.


Zbavte sa nečistôt

Omrvinky, zvyšky blata či kúsky čohokoľvek iného – to je bežná realita pri prevoze dieťaťa. Ak sa takýchto nečistôt potrebujete čím skôr zbaviť, vždy sa hodí mať po ruke vysávač. Malý, no zároveň výkonný auto vysávač možno jednoducho napojiť do 12V zapaľovača a neporiadku sa zbavíte v priebehu niekoľkých sekúnd.

Keď už vysávač nestačí

Netvárme sa, že nehody sa nestávajú. Vysypané jedlo, vyliata sladká limonáda alebo ešte niečo horšie. V prípade, keď už ani vysávač nestačí, je potrebný výrazne silnejší zásah. Použitím čističu čalúnenia možno účinne odstraňovať rôzne škvrny a navrátiť tak vašim sedadlám a ostatným čalúneným povrchom ich prirodzenú farbu.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014