10 zimných doplnkov, ktoré by v aute a garáži nemali chýbať.

Si pripravený dostatočne?

Ako je už každému motoristovi zrejmé, zimné obdobie so sebou prináša aj povinnosť zvýšenej starostlivosti o svoje vozidlo. Okrem preventívnej kontroly funkčnosti všetkých systémov a zariadení, výmeny kvapalín za tie s nízkym bodom tuhnutia, vám môže pomôcť chlad prekonať aj niekoľko ďalších pomocníkov.


Škrabka s metličkou

Určite sa aj vám stalo, že vás ráno na vašom aute prekvapila vrstva prvého snehu a vy ste ani za nič nemohli nájsť škrabku alebo metličku. Človek sa rozospatý ponáhľa, ale namiesto toho čaká na rozmrazenie čelného skla kúrením a sneh z karosérie vozidla odhadzuje premrznutými rukami. Táto pomôcka v aute veľa miesta nezaberie a je lepšie ju mať a nepotrebovať, ako nemať a zažiť podobný scenár. Škrabky za super ceny nájdete TU.

Nabíjačka so štartovacou funkciou

Takmer zhodná situácia môže nastať aj v prípade, že vaše vozidlo nie a nie naštartovať. Pokiaľ akumulátor nezvládol prvé mrazy, s najväčšou pravdepodobnosťou je na čase uvažovať nad jeho výmenou. V prípade akútnej potreby vám ale dokáže pomôcť nabíjačka so štartovacou funkciou. Tá vám pomôže rýchlejšie rozhýbať benzínový motor do 3 000 cm3 a naftový motor do 2 000 cm3. Viac informácií nájdete TU.

Pomocné štartovacie prípravky

Aj tie sú jednou s možností, ako pohnúť motorom aj pri extrémne nízkych teplotách. Účinky takýchto prípravkov boli testované v teplote -

40°C a vo vlhkosti 87%. Využitie nájdu ako pri benzínových, tak aj naftových motoroch. Dôležité je však riadiť sa návodom na použitie a

odporúčaniami pre rôzne systémy nasávania vzduchu do motora. Viac informácií TU.

Aditíva do nafty

Najbežnejšou prevenciou voči zlému štartovaniu naftového motora je používanie aditív do paliva. Tie zlepšujú tekutosť nafty, čím ju v zimnom období chránia pred zrážaním. Tento druh prípravku je účinný až do extrémnych -40°C a ako bonus dokáže znížiť priemernú spotrebu paliva. Ak chcete ušetriť na aditívach viac informácií nájdete TU.

Fólia na spätné zrkadlá

Aj takáto maličkosť dokáže výrazne zvýšiť komfort jazdy a to najmä v čase zvýšenej vlhkosti. Spätné zrkadlá sú našimi druhými očami, preto je mimoriadne dôležité dbať na ich čistotu. Hydrofóbny film zabraňuje hromadeniu vodnej pary a vlhkosti na zrkadle, vďaka čomu budete mať stále perfektný výhľad na situáciu okolo vozidla. Fólie nájdete TU.

Vyhrievaný poťah sedadla

Kto povedal že si nemôžete dopriať trochu tepla aj keď vo vašom vozidle nemáte vyhrievané sedadlá? S tým vám môže pomôcť prídavný poťah s regulovaným vyhrievaním. Vďaka gumovým popruhom je upevnenie poťahu na sedadle rýchle a jednoduché. Dlhý kábel zasa zabezpečí bezproblémovú funkčnosť, nech sa 12V zásuvka nachádza kdekoľvek. Viac informácií nájdete TU.

Náhradné poistky

Hoci už náhradné poistky nepatria k povinnej výbave, pri nich tak isto platí – radšej mať a nepotrebovať ako nemať a potrebovať. Najmä v prípade, ak zlyhanie činnosti niektorej z nich má vplyv na osvetlenie vozidla, stierače alebo rôzne iné podstatné funkcie. Včasná, niekoľko minútová výmena poistky na mieste dokáže zachovať vašu bezpečnosť na cestných komunikáciách, hlavne za zníženej viditeľnosti. Ak náhradné poistky vo vašej výbave chýbajú, nájdete ich TU.

Stojan na kolesá

Tiež si lámete hlavu nad tým ako uložiť letnú sadu kolies tak, aby počas zimy nedochádzalo k deformácii pneumatík? Riešením môže byť aj horizontálny stojan na všetky štyri kolesá, s celkovou nosnosťou až 100 kg. Okrem toho, že šetrí miesto vo vašej garáži, zabraňuje spomínanej deformácii pneumatík bežným ukladaním kolies na seba. TU ho nájdete za výhodnú cenu.

Keramická ochrana laku

Keramika je aktuálne asi tým najlepším prípravkom pre ochranu laku na trhu. Množstvo majiteľov vozidiel ju preferuje celoročne, no najviac

dáva karosérii zabrať práve zima. Nečistoty, posypová soľ či štrk na ceste - tomu všetkému musí citlivá karoséria odolávať. Okrem toho keramika účinne chráni vozidlo pred vtáčím trusom, dažďom, stromovou miazgou, zvyškami hmyzu a koróziou. Viac info nájdete TU.

Autoplachta

Rozhodli ste sa v zime auto vôbec nepoužívať a nechať ho pre istotu odstavené? Ani v tejto situácii nezabúdajte na jeho ochranu. Ideálnou

voľbou je napríklad použitie autoplachty, ktorá chráni lak a dokonale odráža slnečné slnečné lúče. Ochrannú autoplachtu nájdete TU.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014