Zvýšenie výkonu úpravou výfukového systému?

Netreba však zabúdať že táto úprava nie je legálna...


Športový výfuk - u nadšencov úprav ide väčšinou o prvú súčiastku, ktorá je na aute vymenená. Kto by nechcel mať pri prejazde mestom pekný zvuk, za ktorým sa množstvo ľudí neraz otočí, keď navyše môže získať niekoľko konských síl? Všetko má však svoje pravidlá a zakúpením športovej koncovky sa z bežného auta nestáva automaticky superšport. Zvuk samozrejme možno dosiahnuť aj tým, no k zvýšeniu výkonu je potrebné trocha hlbšie siahnuť do peňaženky a venovať autu dostatok času.



Z finančných dôvodov sa len veľmi malé percento ľudí odhodlá na kompletnú výmenu výfukového systému na mieru. Tá zahŕňa výrobu zvodov, ktorá je veľmi náročná a zväčša sa jej venujú firmy, ktoré sú za svoju prácu aj čo to vypýtajú. Existuje samozrejme množstvo ľudí, ktorí sa pokúšali aj o domácu výrobu, no nie len že sa zvýšenia výkonu nedočkali, ale o nejaký ten výkon aj prišli. Vďaka upraveným výfukovým zvodom sa splodiny dostávajú rýchlejšie von z motorového priestoru, to zabezpečuje nie len spomínaný výkon, ale aj typický športový zvuk.



V neposlednom rade sa úpravcovia uchyľujú k odstráneniu katalyzátora. To prinesie odľahčenie systému o približne 5kg a lepšiu odozvu na plyn. Netreba však zabúdať že táto úprava nie je legálna. Navyše to môže znamenať veľký problém pri emisnej kontrole. Nie len namerané hodnoty budú vyššie, ale ide o súčiastku, ktorá sa kontroluje aj vizuálne. V prípade ak ste už katalyzátor odstránili, nezabudnite ho pred najbližšou EK namontovať späť. Predídete tak nutnosti túto kontrolu znova opakovať.



Športové výfuku a príslušenstvo ku výrobe nájdete aj v našej ponuke, TU

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014