V Bulharsku objavili sklad plný nových BMW

Hovorí sa o krachu spoločnosti, ktorá...

Určite ste sa stretli s názorom, že staré autá boli lepšie ako tie vyrábané dnes. Čo sa týka opráv a domáceho servisu, určite boli konštruované jednoduchšie. Aj napriek tomu že technológia pokročila, stále sa nájde veľké množstvo nadšencov, ktorí vyhľadávajú vyše 20 ročné modely. To sa podarilo v Bulharsku, nie však na inzertnom portály. Objavená bola hala, v ktorej sa ukrývalo celkovo 11 kusov BMW radu 5 z roku 1994. Väčšina z nich bola minimálne používaná a niektoré kusy mali dokonca ešte sedadlá zabalené vo fólii. 



História vozidiel:

Hovorí sa o krachu spoločnosti, ktorá predávala tieto autá a aby sa zbavila posledných 186 kusov modelov e34, ponúkla ich za zlomok ich ceny. S vidinou rýchleho zisku sa príležitosti chopil bulharský investor, ktorý odkúpil všetky. Krátko na to Bulharsko zaviedlo daň z pridanej hodnoty, vďaka čomu hodnota vozidiel vzrástla o ďalších 20%. Novému majiteľovi sa ich podarilo predať 175. Zvyšných 11 kusov bolo nedávno objavených v spomínanom sklade. 



Osud vozidiel:

Na rôznych internetových fórach sa ihneď začalo písať o aukciách a podobne, no to však bolo po pár dňoch vyvrátené. Objavené BMW totiž nemajú všetky potrebné doklady k ich prihláseniu. Nemožno ich zapísať ako nové vozidlá a rovnako nevyhovujú európskym normám. Navyše im dlhodobé parkovanie pod plachtou skôr uškodilo ako pridalo na hodnote. Čas sa totiž podpísal koróziou, usadeným prachom aj chybami na laku karosérie. S najväčšou pravdepodobnosťou budú postupne rozpredané na náhradné diely.


Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014