TOP 10 filmov pre každého autičkára

Filmy, ktoré musí každý autičkár vidieť...

Ak si milovník rýchlych a krásnych áut, určite si nenechaj ujsť tieto filmové zážitky.

10. Rýchlo a zbesilo

Veríme, že každý, kto práve číta tento článok videl aspoň jednu časť zo série Rýchlo a zbesilo. Určite by sme vyzdvihli práve piatu časť, kde si každý milovník rýchlych áut, pouličných pretekov a nádherných žien príde na svoje.

9. Rivali

Nebezpečná rýchlosť, adrenalín v žilách, krásne ženy a neuveriteľná túžba po víťazstve. Preteky Formula 1sú miestom, kde jediná chyba môže znamenať smrť. Film Rivali je skutočný príbeh dvoch pilotov, ktorí súperia nie len na trati, ale aj v skutočnom živote. Príbeh Niki Lauda a James Hunta je veľmi inšpirujúci.

8. Bumblebee

Film Bumblebee je novší a krásne spracovaný film. Príbeh Charlie a autobota Bumblebeem o priateľstve, úteku pred nepriateľom a veľa vtipných scénok na ktorých sa zasmeje nie len milovník áut.

7. Baby Driver

Nadupané americké autá, noha celý čas na plyne a plné mesto. Výborné akčné scény doplnené skvelou hudbou. Sľubujeme akčný autičkársky filmový zážitok.

6. Kuriér

Profesionálny kuriér je povolanie ako každé iné. Dopraviť zásielku na dohodnuté miesto a v žiadnom prípade zásielku neotvárať. To sú pravidlá kuriéra, ktoré Frank (Jason Statham) poruší a zistí, že v kufri auta má zviazané dievča. A akcia môže začať!

5. Le Mans ’66

Nádherný inšpirujúci film o tom, ako v roku 1966 dokázala automobilka Ford súperiť s takým menom ako je Ferrari. Ide o príbeh ktorý si odohráva na najväčších a najznámejších pretekoch Le Mans. Film ukazuje samotné preteky ale hlavne koľko potu a driny stojí, sa na tieto preteky dostať.

4. Drive

Cez deň je filmovým kaskadérom, po nociach si privyrába ako nájomný vodič zločineckých gangov. Nezaujíma ho o akú prácu ide, rúti sa nocou s policajnými autami za sebou. Keď sa ale rozhodne pomôcť susedom, dostáva sa do problémov. Určite odporúčame každému milovníkovi rýchlych áut.

3. Cars

Animovaný film v rebríčku najlepších filmov o autách? Áno a dali by sme ho tu aj 100x. Z naozajstných áut si tu užijete len zvuk, ale príbeh, ktorý tento film nesie je nádherný a popisuje podstatnú časť histórie automobilov v Amerike.

2. Need for Speed

Zaujímavý príbeh, humorné scény, akcia v každom zábere a napätie. Takto by sme mohli charakterizovať túto filmovú klasiku, kde vo svete luxusných áut rozhoduje vedľa ručičky na tachometri odhodlanie a vôľa.

1.60 sekúnd

Eleanor. Ak ti tento pojem nič nehovorí, vieš o filmovom a hlavne automobilovom svete veľmi málo. Toto pomenovanie patrí filmovému Ford Mustang Shelby GT 500. V dnešnej dobe sa niektoré kúsky tohto auta šplhajú na sumu 1 milión eur. Záverečná scéna, kedy sa Nicolac Cage snaží utiecť práve na tomto aute, je snáď už kultová záležitosť. 

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014