Škoda Montiaq – pickup, ktorý si nekúpiš

Problém je však v tom, že toto unikátne vozidlo je...


Nie že by bolo vozidlo príliš drahé či nepríjemné na pohľad, práve naopak. Projekt, ktorý vychádza z modelu Kodiaq sa zapáčil širokej verejnosti a na internete sa stal za pár dní obrovským hitom. Problém je však v tom, že toto unikátne vozidlo je len projektom českých študentov. Automobilka má totižto vlastnú školu s názvom Škoda Academy, kde musí byť praktická časť štúdia bezpochyby zábavou.



Na projekte pracovalo 35 študentov, ktorí doň investovali vyše 2000 hodín svojho času. Na karosérií boli odstránené zadné dvere a skrátená strecha, čím v zadnej časti vznikla praktická korba. Tú zdobí masívny ochranný rám, ktorý vozidlu dodal agresívny vzhľad, rovnako ako rozšírená karoséria. Ochranný rám pribudol aj v prednej časti vozidla, kde bol tiež pridaný navijak a prvému pohľadu tiež neunikne vyvýšené nasávanie vzduchu. Pre lepšie zvládnutie terénu bola svetlá výška vozidla navýšená o 10cm v porovnaní so základným modelom.



O pohon sa stará benzínový štvorvalec 2.0TSI s výkonom 190 konských síl. Pre lepšie prekonávanie nástrah terénu boli použité 17 palcové disky Rockstar, obuté špeciálnymi pneumatikami určenými do terénu. Študenti sa pohrali aj s elektronickou časťou vozidla. Okrem masívnej LED lampy na streche Montiaq-u pribudlo LED osvetlenie karosérie, kvalitné audio (2000W) či praktické veci ako napríklad chladnička. Unikát je podčiarknutý špeciálnym odtieňom laku Sunset, ktorý si žiaci namiešali sami.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014