Prečo je dobré byť majiteľom staršieho auta?

Je zaujímavé že čoraz viac ľudí sa necháva zlákať...


Najskôr si zadefinujme, čo to znamená staré vozidlo? Zväčša ide o vozidlá ktoré sú staršie ako 15 rokov, no zároveň nepatria do kategórie veterány, teda staršie ako 30 rokov. Takýchto vozidiel sa na našich cestách stále pohybuje mnoho a ak ste majiteľom jedného z nich, nie je to až tak úplne na škodu. Pozrime sa na niekoľko výhod, ktoré nám ponúkajú.


Nízka cena

Cena starého auta sa pohybuje približne od 300 do 1500€ pokiaľ samozrejme nerátame prémiové značky či malosériovú výrobu ktorá si svoju cenu udržuje. Treba dodať, že za rovnako výhodné ceny sú k dispozícii aj náhradné diely


Žiadne „eko príplatky“

Pri novších vozidlách je ich cena značne ovplyvnená ich agregátom. Vozidlo s naftovým motorom stojí priemerne o 10 – 20% viac ako s benzínovým motorom. Môžu za to čoraz prísnejšie normy Európskej únie, vďaka ktorým musia automobilky neustále investovať nemalé peniaze do vývoja ekologickejších motorov.



Jednoduchá oprava

Ceny náhradných dielov sme už spomínali, no netreba zabúdať ani na jednoduchšiu konštrukciu starších vozidiel a ich súčastí. Vďaka tomu je možné ušetriť ďalšie poplatky za servis, ktoré sa pri nových vozidlách môžu vyšplhať až na cenu toho starého.


Výkon k tomu netreba

Je zaujímavé že čoraz viac ľudí sa necháva zlákať výkonným motorom, pri čom ho na našich cestách neskôr nevyužijú. V obci 50, mimo obce 90 a na diaľnici 130 platí ako pre nové, tak aj pre staré vozidlá. Z bodu A do bodu B teda prídete narovnako, či v novom alebo starom.


Jednoduchá výmena

So starým vozidlom sa nemusíte báť vycestovať na dlhšiu cestu s pocitom, že vás tam nechá. Ak sa tak stane, určite vás nebude mrzieť provizórna oprava akokoľvek a čímkoľvek. Navyše pokiaľ sa vozidlo stane úplne nepojazdným, stačí odmontovať značky, odviezť ho do šrotu a jednoducho si za „pár korún“ nájsť náhradu.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014