Prečo by ste nikdy nemali čakať na výmenu poškodeného čelného skla

Vo väčšine štátov je to porušenie zákona pri jazde s poškodeným čelným sklom ...


Môže sa to stať len za jednu sekundu - na cestu vyskočí skala a zanechá na vašom čelnom skle prasklinu. Či už ide o malú bodku alebo dlhšiu trhlinu, došlo k poškodeniu. Aj keď môže byť poškodené čelné sklo nepríjemné, je ľahké ho opraviť, ak sa oň ihneď postaráte.

Možno to nebudete veľmi zvažovať, ale vaše čelné sklo je podstatnou súčasťou konštrukcie vášho automobilu. Vaše čelné sklo vás chráni pred vonkajšími vplyvmi, v prípade núdze však slúži ako dôležitá bezpečnostná bariéra.

Môže byť nepríjemné vziať svoje auto na výmenu alebo opravu čelného skla, ale je dôležité ho neodkladať. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste nikdy nemali čakať na výmenu poškodeného čelného skla.

Čakanie by to mohlo zhoršiť

Vibrácie vášho vozidla na ceste môžu spôsobiť, že aj tá najmenšia bodka sa rozšíri do väčšej praskliny. Ak ste si počas zimy poškodili čelné sklo , chlad môže spôsobiť, že sa vám sklo roztiahne a stiahne, z čoho malá prasklina prerastie do veľkého problému.

Stojí viac

Malé triesky a praskliny je možné často opraviť bez úplnej výmeny. Živicové plnivá sa dajú použiť na opravu vašich malých inklúzií bez nákladov na odstránenie celého čelného skla. Čím dlhšie čakáte na opravu čelného skla, tým viac vás to môže stáť, pretože sa malá bodka alebo prasklina rozšíria.

Stavia vás do nebezpečenstva

Vaše čelné sklo je skonštruované tak, aby vám poskytlo ochranu v prípade nárazu . Predné okná sú vytvorené tak, aby boli asi päťkrát silnejšie ako bežné sklo, čo im pomáha udržiavať váš rám v prípade, že sa vaše vozidlo prevráti. Ak je vaše čelné sklo už poškodené, mohlo by sa rozpadnúť, keď to potrebujete najviac.

Znížená viditeľnosť

Prasknutie cez čelné sklo môže narušiť vašu schopnosť vidieť na cestu . Malé praskliny a triesky môžu zasahovať do vášho zorného poľa a vytvárať malé mŕtve uhly, ktoré by mohli byť nebezpečné.

Je to nelegálne

Vo väčšine štátov je to porušenie zákona pri jazde s poškodeným čelným sklom . Ak vás zastaví dopravná hliadka, môžete skončiť pokutou.

Možno sa vám nebude zdať veľký problém jazdiť s malou prasklinou alebo trieskou na čelnom skle, ale nakoniec by vás to mohlo stáť peniaze a vašu bezpečnosť. Čelné sklo automobilu je dôležitou súčasťou konštrukcie vášho automobilu a musí byť udržiavané s rovnakou opatrnosťou ako zvyšok vášho vozidla. Ak je vaše čelné sklo poškodené, je nevyhnutné sa ešte dnes dohodnúť na jeho výmene alebo oprave. Nikdy nečakajte na výmenu poškodeného čelného skla, ktoré by vám mohlo v núdzi pomôcť zachrániť život.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014