Podvody mechanikov, ktoré bežný človek neodhalí

Za všetko môžu povery, ktoré okolo autoservisov vznikli...


Zrejme väčšina z nás navštevuje autoservis, s ktorým sme dlhodobo spokojní a nemáme obavu nechať tam svoje vozidlo zopár dní. Nájdu sa však skeptici, ktorí by svojho rodinného miláčika za žiadnych okolností do servisu nedali a radšej sa s opravou popasujú za pomoci internetových diskusií a skúseností kamarátov. Za všetko môžu povery, ktoré okolo autoservisov vznikli a tu je 5 najčastejších z nich:



Zneužívanie vozidla zákazníka:

V prípade že ste si pred odovzdaním vozidla neskontrolovali stav najazdených kilometrov, je tu možnosť, že po jeho prevzatí budete mať pocit že sa niekto vozil bez vášho oprávnenia.


Zámerne zle vykonaná oprava:

Zámerne zle vykonaná oprava, aby ste museli prísť a platiť zas a znova, prípadne oprava vykonaná správne, ale popritom zámerné „poškodenie“ iného komponentu aby bola ďalšia návšteva servisu nutnosťou. Alebo len zhoda náhod?


Neoprávnená výmena dielov:

Ani takéto banality nie sú výnimkou. Predstavte si že počas opravy vám niekto vymontuje nepoškodený, originálny diel z vášho vozidla a nahradí ho starým alebo repasovaným dielom. Či originálny diel bude využitý na opravu ďalšieho vozidla alebo ihneď speňažený je už otázne.


Zlá diagnostika:

Stále obľúbeným trikom je zle určená diagnostika, ktorá má poukazovať na vyššiu potrebu opráv a aj dlhší čas, kedy vaše vozidlo bude musieť zostať v servise. Všetko sa to však na faktúre pekne zráta aj napriek vykonaniu len nejakej menšej opravy.


Použitie lacných dielov:

Aj klasická výmena oleja, filtrov či brzdových komponentov vás môže stáť niekoľkonásobne viac, pokiaľ sú použité lacnejšie komponenty, ale vyfakturované tie drahšie – ak nie rovno najdrahšie. 

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014