Defekt na diaľnici? Využite pomoc zdarma

Pomôcť Vám však dokáže takzvaná „Diaľničná Patrola“...


Prederavená pneumatika na diaľnici patrí jednoznačne k tým nebezpečnejším problémom. Výmena kolesa v odstavnom pruhu, vedľa ktorého jazdia autá v rýchlosti nad 100 kilometrov za hodinu, nie je jednoduchá ani pre skúsených ľudí. O to viac ak nie ste práve technicky založený typ, alebo vo vašom batožinovom priestore chýba nejaké to potrebné náradie. Pomôcť vám však dokáže takzvaná „Diaľničná Patrola“ na ktorú má nárok každý šofér, ktorý je držiteľom diaľničnej známky.



Medzi poskytované služby patrí prioritne zaistenie bezpečnosti na mieste riešenia problému s vozidlom. Hliadka je tiež vybavená rôznymi pomôckami, ktoré sú potrebné pri spomínanej výmene kolesa, či pri opravy klasických porúch auta. Službu možno využiť aj prípade, že sa vám niekoľko kilometrov pred čerpacou stanicou minulo palivo. Posádka vás odvezie na čerpaciu stanicu kde si zakúpite potrebné palivo a následne vás odvezie späť k vozidlu.



Tento spôsob riešenia banálnych problémov je na Slovensku stále málo využívaný, pretože množstvo vodičov o Diaľničnej patrole jednoducho nevie. Pritom je služba dostupná každý jeden deň v roku, na bezplatnom telefónnom čísle 0800 100 007. Pokiaľ sa dostanete do situácie, že budete musieť nasádzať rezervné koleso alebo sa pasovať s inou komplikáciou, službu je vhodné využiť aj v prípade že ste schopný si sám s problémom poradiť. Na zreteľne viditeľné vozidlo vybavené svetelnou varovnou signalizáciou okoloidúci vodiči zareagujú skôr, ako môže prísť k ohrozeniu života a majetku.  

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014