Continental prináša pneumatiky budúcnosti

Spoločnosť si dáva záležať na dôkladnom vývoji...


Rovnako ako všetky komponenty automobilu, aj pneumatiky potrebujú svoju modernizáciu. Najznámejšou spoločnosťou podstupujúcou neustálu modernizáciu a zdokonaľovanie svojich produktov za účelom zvýšenia komfortu a najmä bezpečnosti je bez pochýb Continental. Dva druhy pneumatík, ktoré sú aktuálne no vývoji, prinesú úplne nový pohľad na funkčnosť tak bežnej veci, akou pneumatika je.



Pneumatika ContiSense:

Pneumatika pod názvom ContiSense bude obsahovať niekoľko senzorov. Tie budú môcť odosielať informácie riadiacej jednotke, ktorá môže varovať šoféra pred prípadným nebezpečenstvom. Pneumatiky môže neustále sledovať svoje parametre a tak informovať o svojom stave teploty, hĺbky dezénu či náhleho poškodenia v prípade defektu a pod.



Pneumatika ContiAdapt:

Zatiaľ čo spomínaná pneumatika informuje o svojom stave, typ ContiAdapt bude môcť svoj stav upravovať. Mikroprocesor ktorý bude obsahovať, môže neustále meniť jej vlastnosti v závislosti od počasia či povrchu. Zároveň bude môcť samovoľne upravovať nie len svoj tlak, ale dokonca aj šírku. Všetky tieto procesy by mali zabezpečiť čo najlepšiu priľnavosť a tým zvýšiť bezpečnosť na cestách.

Kedy sa tieto zmodernizované pneumatiky dostanú do predaja zatiaľ nie je známe. Spoločnosť si dáva záležať na dôkladnom vývoji a otázna bude tiež ich cena. Každopádne je zaujímavé sledovať ako dochádza k technologickému vývoju komponentov, ktoré už dlhé roky slúžia každému motoristovi.

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014