Ako spoznáte že vaše pružiny dosluhujú?

Jedným z najčastejších príznakov poškodených pružín je...

Podvozok, ktorý umožňuje vášmu vozidlo pohlcovať nárazy a údery prenášané z vozovky na kolesá, je prakticky namáhaný neustále. Skladá sa z niekoľkých komponentov, ktoré pracujú spoločne a okrem vizuálnej kontroly môžete poškodenie pružín odhaliť nasledovne:


Ich hlavnou úlohou je udržať vozidlo v rovnováhe, preto pri poškodení jednej z nich môžete spozorovať, že jedna strana vozidla sa zdá byť vyššie ako druhá strana. Okrem toho pri prechádzaní nerovností či točení volantom môžete počuť hlasné praskanie.



Jedným z najčastejších príznakov poškodených pružín je takzvané „poskakovanie“ vozidla. Opotrebená pružina je mäkšia a teda je možné ju ľahšie stlačiť. Test možno vykonať jednoducho a to opakovaným stlačením prednej alebo zadnej časti vozidla k zemi.


Ďalším sprievodným znakom poškodeného pruženia sú nerovnomerne zjazdené pneumatiky. To však môže byť spôsobené aj nesprávnym nastavením zbiehavosti či rozbiehavosti kolies, preto je potrebné navštíviť servis a vykonať geometriu. Pokiaľ však ani tá nepomohla, je potrebné tento problém okamžite riešiť. Môže totiž ovplyvniť celkovú ovládateľnosť vozidla a tak isto predĺžiť brzdnú jeho dráhu.


Aj vaše vozidlo by už potrebovalo výmenu pružín? Stačí vybrať vozidlo a zobrazí Vám pružiny z našej ponuky:

Autodielygafa.sk
Zdroj Autodielygafa.sk
Publikované Autodielygafa.sk
Zdieľať na Facebooku
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014